Evaluare națională
Evaluare națională

  Elevii bolnavi vor susține a doua sesiune de Evaluare Națională începând cu 29 iunie!

  În urma unei ședințe cu membrii guvernului, Klaus Iohannis a declarat că va fi organizată o a doua sesiune a Evaluării Naționale pentru elevii care suferă de probleme medicale.

     Referitor la criteriile pe baza cărora elevii nu vor putea participa la prima sesiune a Evaluării Naționale, Klaus Iohannis declară: ,, Pentru copiii care, însă, sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceştia se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând din 29 iunie”

     În ceea ce priveste modul în care aceste examene vor fi susținute, tot acesta afirmă : ,,Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate deja de câteva săptămâni. Deci, evaluarea naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.”

     În plus, potrivit Mediafax, atât Evaluarea Naționala cât și Bacalauretul vor fi desfășurate cu prezența fizică a elevilor.
    Pentru că sănătatea este prioritară, o decizie asemănătoare a fost luată și în cazul examenului de Bacalaureat. Astfel că, absolvenții claselor a XII-a care sunt bolnavi, vor putea să-și susțină examenul în a doua sesiune din august.