condițiile speciale
condițiile speciale

Conform declarației Monicăi Anisie pentru Digi24.ro, examenele naționale vor avea loc! Care sunt condițiile speciale pentru elevii cu temperatura peste 37,3 în ziua examenului?

Ea spune că, elevii care doresc să fie izolați de ceilalți pentru susținerea probelor, ar putea să dea proba mai târziu, cu subiectul de rezervă.

Potrivit Mediafax.ro, în cazul elevilor izolați la domiciliu sau care au COVID-19, există o procedură specială, dar care încă nu este finalizată.

Astfel, există anumite prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

Potrivit spuselor ministrului, acei elevi: „Vor susţine probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educaţiei o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătăţii.”

Tot ministrul a declarat că joi va avea loc o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate și reprezentații INSP pentru a se stabili modul de desfășurare a Evaluării Naționale și BAC 2020.

Conform calendarului, pe 15, 17 și 18 iunie sunt programate probele scrise la Evaluare Națională iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie 2020.

La BAC 2020, echivalarea și recunoașterea competențelor digitale, se va desfășura între 11 și 17 iunie. Apoi, începând cu 22 iunie examenele scrise se vor desfășura în anumite condiții.