e va putea merge la plajă
e va putea merge la plajă

Într-o declarație de presă recentă, Președintele a dezvăluit detalii legate de cea de-a doua etapă de relaxare, care va începe de la 1 iunie. Din 1 iunie vor fi  redeschise plajele, terasele. Astfel, odată cu cea de-a doua etapă  de relaxare, se va putea merge la plajă, dar va fi impusă respectarea distanței fizice.

De asemnea, transportul internațional va fi redeschis, pe cale feroviară și rutieră.

O altă schimbare care va veni odată cu 1 iunie este anularea restricților de deplasare în tot interiorul țării. Din 1  iunie nu vom mai avea nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a ieși din localitate!

Deși am putea crede că odată cu cea de-a doua etapă de relaxare, epidemia a trecut, Președintele Iohannis dorește să  reamintească faptul că este important  să fim în continuare cu băgare de seamă: „Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei: în consecință, «ATENȚIE, ATENȚIE, ATENȚIE ATENȚIE» 

Este important ca, deși unele activități s-au redeschis, trebuie să fim în  continuare atenți. Trebuie să respectăm măsurile impuse de guvern. Ele fac  referire la igienă, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii și respectarea distanțării sociale. Deci, odată cu intrarea în cea de-a doua etapă de relaxare, este de datoria noastră, să ne protejăm respectând aceste măsuri, atunci când vizităm locurile aglomerate: plajele, terasele, etc..

La aceeași masă, la terase, românii vor putea sta maxim patru persoane. Patronii vor fi obligați să aranjeze mesele în așa fel încât să respecte regula distanțării fizice. Astfel, mesele vor avea o distanță de 2 metri între ele.

Menținerea destanței sociale va fi  impusă și în cazul plajelor: între scaunele de plajă va trebui să existe o  distanță de 2 metri.

Odată cu intrarea în cea de-a doua etapă  de relaxare, românii se vor putea bucura din nou de spectacolele în aer liber. Numărul maxim de persoane va fi  restricționat la maxim 500. În cazul în care la spectacol se va sta jos, scaunele vor fi aranjate în așa fel încât distanțarea fizică să fie respectată.

Dacă vor merge la spectacole, românii  vor fi atent verificați. Publicul prezent la spectacol va trebui  să treacă printr-un triaj epidemiologic.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/2673540332745551/?v=2673540332745551&notif_id=1590668238406606&notif_t=live_video