pantofii de distanțare socială
pantofii de distanțare socială

Un meșter pantofar din Cluj a găsit o metodă ingenioasă pentru respectarea distanței de siguranță: pantofii de distanțare socială.

Meșterul, Grigore Lup, s-a născut în Chiuieşti și este maestru în încălțămintea de piele încă din adolescență.

Potrivit dejeanul.ro, el deține propriul atelier pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca. Afacerea sa a fost grav afectată de pandemie.

Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie s-au mai relaxat, Grigore a realizat cât de importantă este respectarea regulilor de  distanțare socială.

El a declarat: „Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la farmacie sau la bancă, se bagă, domnule, aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis « hai să fac, domnule, niște pantofi astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță. »” 

Conform digi24.ro, prețul unei perechi de pantofi de acest tip ajunge la 500 de lei, iar mărimile de la 70 în sus (pentru ghete, chiar și 75).

Chiar dacă materialele folosite pentru confecționarea pantofilor de distanțare sunt de două ori mai multe decât în mod normal, Grigore își contiună meseria cu drag.

   Momentan, pantofii au fost comandați doar pentru actori, dar meșterul ar vrea să vadă și pe oamenii curajoși care ar dori să-i folosească în viața de zi cu zi.