Monica Anisie
Monica Anisie

Miercuri, 27 mai, Camera Deputaților a adoptat moțiunea împotriva Monicăi Anisie, actualul Ministru al Educației. 172 de voturi au fost pro, 90 contra iar abțineri 47.

,,Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, moțiunea semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei conform Edupedu.

Deoarece decizia finală îi este atribuită Curții Constituționale, Monica Anisa nu poate fi demisă direct.

Alte două moțiuni au fost inițiate în Parlament de PSD și de partidele din opoziție, împotriva lui Florin Cîțu și Adrian Oros, ministrul de la Finanțe, respectiv ministrul de la Agricultură.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Dezbateri aprinse au avut loc între reprezentații puterii și cei din opoziție, asupra situației din sistemul de învățamânt, ajungând la reproșuri dure asupra activității sale.

Răspunsul din partea Ministrului Educației nu a întârziat să apară, numind moțiunea ,,o comedie” și atacând politicieni social-democrați de nepregătirea Educației pentru susținerea cursurilor și a orelor online.