Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis anunță faptul că România încă nu a trecut zona de platou cu privire la infecția virusului COVID-19. Președintele țării îi îndeamnă pe românii să respecte măsurile în vigoare privind purtarea măștii și distanțarea socială. Acesta declară că un comportament responsabil va duce în cele din urmă la scăderea numărului de cazuri confirmate de Coronavirus.

„Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și menținem distanța vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor și, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a precizat Klaus Iohannis.

Conform Digi24, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie Intensivă sunt, în acest moment, internați 198 de pacienți.