Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

În ultimele zile, în România se poate observa o diminuare a cazurilor confirmate de Coronavirus. În ultima perioadă, numărul deceselor și a persoanelor infectate a scăzut. Alexandru Rafila anunță că data de 26 mai poate confirma acest trend descendent al realității. Astfel, concluzia va veni după efectuarea raporturile înregistrate astăzi.

„Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Astăzi se împlinesc 3 luni de la primul caz confirmat de COVID-19 în România iar în acest context, doar cifrele pot dovedi cum stau de fapt lucrurile.

Ieri, 25 mai, președintele Societății Române de Microbiologie a declarat următoarele: ,,Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienți care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi și putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată”.

Până acum, statisticele au arătat că în țara noastră s-au depistat 18.283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 11.630 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1.205 au murit.

1 COMENTARIU