Arhiepiscopia Tomisului

Arhepiscopia Tomisului reia Paștele în starea de aleartă! În noaptea aceasta, Sf. Înalțare se transformă în Sf. Înviere!

"în Știri" by

Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie importantă: slujba de Înviere se va oficia la sărbătoarea Înălțării, în noaptea de 26 spre 27 mai.

BOR a fost de acord cu decizia luată pe temeiul că „nutrește speranța că vor fi respectate reglementărilor legale în vigoare.”

Conform Mediafax.ro, Arhiepiscopia Tomisiului a publicat programul slujbei de Înviere pe Facebook.

Astfel, la ora 24:00 se va citi Evanghelia Învierii și începutul Slubei Utreniei Învierii. Slujba Sfintei Liturghii va începe în jurul orei 1:30. Nu se va oferi Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă.

Programul integral îl găsiți aici.

Credincioșilor le va fi oferită Sfânta Lumină care a fost adusă de Paști, de la Ierusalim, și care a fost păstrată în sfintele altare.

Dacă în mod normal, praznicul Înălțării Domnului se sărbătorește după 40 de zile de la sărbătoarea Paștelui, care a fost pe 19 aprilie, anul acesta va fi sărbătorită pe 28 mai.

Elevă la „Colegiul Național Andrei Mureșanu”, clasa a XI-a, profil științe sociale. Îmi place să citesc, să călătoresc, să ascult muzică, dar principalul hobby este scrisul. O nouă provocare pentru mine a fost implicarea în POV21 din vara anului 2019.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*