presedintele Austriei
presedintele Austriei

Alexander Van der Bellen, președintele în vârstă de 76 de ani al Austriei, a încălcat o restricție. A fost prins într-un restaurant mult după ora închiderii lui.

Când poliția a pătruns în local pentru o verificare de rutină, atât soția, cât și președintele, au fost surprinși consumând băuturi alcoolice. Conform Digi24.ro, restaurantul era oficial închis în momentul controlului poliției.

Președintele a confirmat cele întâmplate cotidianului Kronen Zeitung, cerându-și scuze pentru cele întâmplate: „Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greșeală.”

În urma conversației cu soția sa, Doris Schimidauer a pierdut noțiunea timpului, potrivit argespres.ro.

Mai mult, președintele a completat într-o postare pe Twitter: „Am ieșit pentru prima dată de când s-a impus izolarea națională. Am ieșit cu doi prieteni și soția mea.”

Proprietarul restaurantului a spus: „Am închis după ultima rundă de băuturi, la 23:00, așa cum ne cere legea. Am crezut că mai au voie clienții să stea pe terasă dacă își doresc acest lucru.”

Alexander Van der Bellen își asumă responsabilitatea în cazul în care patronul restaurantului va avea de suferit în urma incidentului.

Datorită unor legi noi, patronii localurilor din Austria riscă amenzi de până la 30.000 de euro dacă barurile și restaurantele nu se închid după ora 23:00.