deschiderea lăcașurilor de cult
deschiderea lăcașurilor de cult

În America, Președintele Trump sprijină deschiderea lăcașurilor de cult. El  crede că, religia este cea mai importantă pe timp  de pandemie. Membrii de stat  consideră  însă, că  el nu deține autoritatea necesară pentru  a face ca acest lucru  să  se  întâmple. Deși America este divizată în două când vine vorba de religie, în rândul anumitor demnitari, religia joacă un rol important!

America este în antiteză cu  ea însăși: pe de-o parte, templele religioase și moscheile nu  acceptă ideea de a-și  reîncepe slujbele. Bisericile creștine „îmbrățișează cu căldură” ideea. . Ba mai mult, săvârșirea slujbelor este considerată pentru clerici, un drept constituțional! Pentru  foarte mulți  dintre creștini, adunările religioase sunt foarte importante pentru propria credință.

La americani, slujblele bisericești  au  fost până acum  efectuate prin metode precum „drive thru”, șederea în mașini în afara bisericii sau în mod virtual, prin platforme online. Deși acestea au  fost metode la  îndemână, pentru unii credincioși din lăcașele de cult, nu  a fost același lucru  cu participarea la slujbe înăuntrul bisericilor.

Bruce Morril, preot Romano-Catolic și profesor de Studii Teologice la Vanderbilt Divinity School, este de părere că, săvârșire aslujbelor înăuntrul bisericii, alături  de credincioși este o tradiție veche. El  crede că, slujbele duminicale stau la originile Creștinității și că, rămân importante și în secolul vitezei: „În general, cea mai  veche tradiție este reprezentată  de slujbele de Duminica. Ele se află la rădăcinile Creștinității și rămân importante, chiar și în ziua de astăzi”, declară părintele Morril pentru CNN.

Deși nu  este un subiect foarte des dezvătut, religia joacă un rol destul  de  important în America. Pornindu-se de la  premisa că dacă spațiile publice, mall-urile de cumpărături sau alte locuri publice au  fost  deschise a americani, unii membrii  ai  statului sunt de părere că și slujbele religioase ar putea fi  aprobate, cu respectarea normelor sociale!

Fețe ale Statului American  se declară „pro” dechiderii bisericilor. Mat Staver, Președinte al Grupului Conservator „Liberty Council”  este de părere că religia nu  ar trebui să  sufere nici un  fel  de diferențiere față de oricare alte locuri publice. Ba mai mult, el  este de părere că Biserica  poate să respecte regulile impuse pentru  prevenția răspândirii Covid-19! „Nu poți  să  acuzi adunările religioase (…). În cadrul  slujbelor bisericești, normele de igienă și  cele de distanțare socială pot fi  chiar mai  bine introduse, decât în rândul  adunărilor care nu  sunt religioase”.

În America, Grupul Conservator „Liberty Council” s-a întrunit pentru o ședință, la începutul lui mai. Rezultatul întrunirii a fost  reprezentat  de  impunerea unui  set de măsuri  de siguranță care urmează  să  fie implementat de bisericile creștine. În urma măsurilor, slujbele religioase vor fi nevoite să  respecte reguli precum purtarea măștilor,  și interzicerea de a se cânta în cor. Aceste reguli vin în  ajutorul tuturor de a evita pe cât posibil răspândirea infecției cu  Coronavirus.