slujbă religioasă în Germania
slujbă religioasă în Germania

107 oameni sunt infectaţi cu Sars-CoV-2 după ce au participat la o slujbă religioasă în Germania.

Cel puţin 107 oameni au fost confirmaţi pozitiv la testele de Coronavirus, după ce au fost prezenţi a o slujbă religioasă la o biserică baptistă din Frankfrut”, a afirmat duminică ministrul sănătăţii din landul Hessa, Kai Klose.

Noul bilanţ vine după ce, cu o zi înainte, autorităţile au afirmat că au confirmate 40 de cazuri. Majoritatea nu prezentau simptome. Un reprezentant al comunităţii baptiste a spus că şase persoane sunt tratate în spital.

Toţi aceşti oameni locuiesc în Frankfrut, dar şi în alte regiuni învecinate. Slujba la care au participat a fost pe 10 mai. Un reprezentant al bisericii a spus că nu se ştie sigur câţi oameni au fost prezenţi la slujbă, dar și că toate măsurile de siguranţă au fost respetate.

Speriate de acest focar, autorităţile au anulat serviciul religios musulman care era programat pentru duminică, cu ocazia Ramadanului, pe stadionul din orşul Hanau.

Tot în Frankfurt, un nou focar de COVID-19 a izbucnit la centru pentru refugiaţi.

70 de oameni s-au îmbolnăvit, dar nimeni nu a avut nevoie de spitalizare.
Iar în nordul Germaniei, lângă graniţa cu Olanda, 18 persoane sunt bolnave după petrecerea de redeschidere a unui restaurant local. Autorităţile afirmă că acolo măsurile de siguranţă au fost respectate, conform Digi24.

Totalitatea oamenilor infectaţi cu Coronavirus în Germania este peste 180.000, din care mai mult de 8.300 de persoane au murit.

Autor: Amalia Buculei