insulele Greciei
insulele Greciei

De luni, 25.05.2020, insulele Greciei își redeschid granițele turismului. Minsitrul transportului maritim Giannis Plakiotakis, printr-un comunicat de presă, a anunțat oficial reintegrarea țării în colectivitatea internațională a turismului.

Conform știrigrecia.eu, desfășurarea pregătirilor se face în proporție de 50% din total, comparativ cu alte date anterioare raportate la sezonul estival. Acest anunț vine asemeni unui ,,colac” de salvare a economiei și startul acestuia dentotă o încercare accentuată pentru construirea stării de normalitate.

Rezervările pentru una dintre cele mai căutate ambarcațiuni „Blue star Naxos”, din portul Peru, a depășit numărul de șase sute de persoane, un procent ce depășește până în prezent cifrele totale ale lunii. O altă navă maritimă „Dionysios Solomos”, care are traseu tot în Peru, a înregistat vânzarea a 360 de bilete, o valoare ce depășește cu 44% cererea de bilet/rută.

Doritorii ce au în plan un voiaj cu această destinație, la intrarea în țară vor fi supuși instrucțiunilor speciale de prevenire și tratare a COVID-19. Pentru un grad ridicat de siguranță, turiștilor li se va face un certificat de sănătate „pașaport Coronavirus” ce atestă în țara de origine că nu sunt purtători ai acestui virus.

Din primele informații, sezonul estival va fi mai mic, de doar trei luni, dar ar putea fi prelungit cu lunile octombrie și noiembrie.

Reprezentanți ai agențiilor de turism și oficiali ai transportului maritim iau în considerare o creștere a gabaritului de servicii turistice, acestea bazânu-se pe noi date oficiale.

Nu te convinge Grecia? Atunci află de aici că și Turcia își redeschide turismul!

Autor: Vatamanu Iulian