evenimente personale
evenimente personale

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne a declarat numărul maxim de persoane care se pot întâlni la un eveniment privat, onomastică/petrecere, într-un apartament. După spusele acestuia, doar 8 persoane au dreptul de a se revedea într-un mic colectiv. Referitor la evenimentele religioase, nunțile, botezurile sau înmormânturile, numărul admis de persoane care pot participa este de 16.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, le-a explicat ministrul, celor care îl urmăreau pe Facebook.

Măsurile mai sus precizate au fost luate în contextul de a preveni răspândirea virusului, mai ales în starea de alertă luată din 15 mai. Ideea de la care s-a pornit acest plan a fost limitarea riscului ca o persoană care intră în contact cu vreun purtător de virus, să nu fie nevoită să se autoizoleze timp de 14 zile.

„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”, a declarat Marcel Vela.

Răspunsul ministrului la minutul 17:

https://www.facebook.com/watch/?v=897082414142157