30% din salariul brut
30% din salariul brut

Guvernul ar putea plăti 30% din salariul brut.

Din cauza pandemiei majoritatea companiilor au rămas fără bani pentru ca să mai poată angaja oameni. Iar dacă cumva tu îți cauți un loc de muncă, guvernul are în plan să dezvolte un program, conform Mediafax.
Un program prin care să plătească 30% din salariul brut pe o perioadă de cel puțin 3 luni. Acest program se adresează companiilor care vor angaja oameni care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Pentru cei care angajează tineri absolvenți sau persoane aflate aproape de perioada de pensionare procentul pe care guvernul îl va oferi va crește.

Singura obligație pe care ar trebui să o îndeplinească companiile ar fi ca să nu renunțe la contractul de muncă cu angajatul pentru încă o perioadă de timp după ce nu vor mai primi subvenția de la stat.

Uniunea Europeană va sprijini acest program și banii vor veni de acolo.
UE acordă împrumuturi statelor membre ca acestea să ajute persoanele care își caută un loc de muncă sau pe cei angajați deja pentru ca să își păstreze locul de muncă pe timpul crizei.

”Prin intermediul acestui program, ţările membre pot accesa sume importante de bani, cu condiţia oferirii unor garanţii. România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 milioane euro şi va beneficia, conform calculelor noastre, de o sumă între trei miliarde de euro şi cinci miliarde de euro”, a declarat Ludovic Orban.

Aproximativ 600 de români se află în acest moment în șomaj tehnic, iar peste 700 mii de români au nevoie de un loc de muncă, a mai declarat Premierul Orban.