Untold și Electric Castle

Organizatorii UNTOLD și Electric Castle au cerut lămuriri! Se mai țin festivalurile?

"în Știri" by

UPDATE:

Potrivit Mediafax, organizatorii festivalurilor  UNTOLD și Electric Castle nu au cerut anularea acestora, ci doar au cerut lămuriri cu privire la modul în care acestea ar putea fi sau nu desfășurate.

,,Sunt nişte lămuriri pe care le cerem din luna martie, timp în care am încercat să le explicam autorităţilor că industria noastră nu poate funcţiona din 30 în 30 de zile. Lamuririle respective ajută întreaga industrie de evenimente din Romania,  nu doar pe EC sau Untold.”

 

Vești proaste pentru fanii Untold și Electric Castle! Marile festivaluri ale Clujului sunt anulate anul acesta, datorită pandemiei de Coronavirus!

     Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat că organizarea evenimentelor cu un număr mai mare de 1000 de participanți este interzisă, drept pentru care cele două festivaluri nu mai pot fi desfășurate:

,,Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente cu participare de peste 1000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor.’’

    Referitor la returnarea banilor, el menționează că cei care și-au cumpărat din timp biletul nu vor putea primi banii înapoi, în schimb le pot păstra pentru festivalul viitor, sau pot beneficia de vouchere pentru alte evenimente în scop cultural:,, Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizează posibilitiatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural”.

Sute de oameni, atât din România cât și din străinătate ce așteptau să își petreacă vara la cele două festivaluri și-au cumpărat deja bilet, acțiunea fiind ireversibilă.

    În urma întâlnirii ce a avut loc marți, 19 mai la Palatul Victoria, Guvernul ar putea aproba desfășurarea evenimentelor în aer liber, cu o audiență de maxim 400 de persoane.

   În contextul în care soarta celor două festivaluri a fost decisă, Clujul va putea pierde cel puțin 60 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi