Redeschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor în 22 de țări nu a dus la o creștere semnificativă de cazuri COVID-19

"în Știri" by

Redeschiderea școlilor nu a dus la o creștere semnificativă de cazuri COVID-19

22 de țări europene și-au redeschis școlile, iar acest lucru nu i-au afectat cu nimic. Faptul că au redeschis școlile numărul infecțiilor de coronavirus nu a crescut foarte semnificativ în rândul copiilor, profesorilor, a părinților sau a personalului, conform hotnews.ro.

Doar 17 școli din cele 22 de țări în care s-au redeschis școlile, au permis întoarcerea copiiilor doar în grădinițe, anii finali ai ciclului gimnazial și școli primare.

Unele țări planifică cursuri pe timpul verii pentru a-i ajuta pe elevii care se află în situații dezavantajate.

Marea majoritate a școlilor redeschise au fost doar pentru două săptămâni. 20 de țări s-au pregătit și au asigurat toate condițiils necesare pentru ca elevii care vor termina liceul să poată da examenele.

Prima țară europeană care și-a redeschis școlile din 15 aprilie este Danemarca. Aceasta a redeschis și grădinițele, școlile primare dar și creșele chiar dacă foarte mulți părinți au fost împotriva acestui lucru. Părinții au acuzat pe cei din guvern că le tratează copiii ca pe niște cobai.

“Mulţi doctori spun că este mai puţin periculos să mergi la şcoală, decât să stai acasă. Copiii noştri nu trebuie să fie victimele daunelor colaterale ale măsurilor noastre sanitare”, a spus Jean-Michel Blanquer, ministrul Educației Naționale.

“Acest fenomen este principala mea grijă şi în primul rând îi afectează pe copiii cu situaţie dezavantajată. Trebuie să facem astfel încât societatea să se obişnuiască cu revenirea la şcoală. Nu este o chestiune minoră – este fundamentală.”, a adăugat ministrul Educației Naționale Jean-Michel Blanquer.

Jean-Michel Blanquer își dorește și speră ca să redeschidă cât de repede și școlile din zona roșie a Franței.

“Ceea ce s-a subliniat foarte puternic este că aceste şcoli au condiţii extrem de atent urmărite, precum grupuri mai mici decât cele din clasele normale, de obicei de aproximativ 15 (elevi) şi… o cooperare foarte strânsă cu ministerele Sănătăţii şi serviciile epidemiologice la nivel naţional pentru a furniza şcolilor şi profesorilor şi părinţilor recomandări foarte detaliate asupra modalităţilor de a face faţă noii situaţii.

Până acum nu am auzit nimic negativ despre redeschiderea şcolilor dar este probabil prea curând pentru a trage concluzii finale în această privinţă” , a declarat Blaženka Divjak, ministru al Educaţiei din Croaţia la finalul unei conferințe de presă a întrunirii miniștrilor.

1 Comment

  1. Bine punctat, in Romania, nu se pune mult accent pe scoala pentru ca stim cum s-au obtinut notele, examenele, pentru multi dintre elevii din Romania, fosti si actuali, diferente majore de predare si evaluare la sat fata de oras, etc., si ce fel de guvernatii a avut si are Romania in momentul de fata, ce rectori universitari si asa mai departe (Dancila, Ponta, Nastase, Tudorel…), asa ca scoala nu e asa importanta pentru autoritati, dar pentru multi copii va fi un timp pretios irecuperabil….

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi