Sute de gălățeni nu au respectat distanțarea socială ca să își plătească taxele și impozitele!

0
90 views
Sute de gălățeni
Sute de gălățeni

Luni dimineața, dis-de-dimineață sute de gălățeni s-au îngrămădit la ghișeele Direcției pentru Taxe și Impozite a Primăriei Galați.

Foarte mulți dintre ei au fost pensionari care au dorit să-și plătească taxele locale, deoarece ghișeele sunt închise de peste două luni de zile.

Singura problemă de aici ar fi că oamenii nu au respectat regula referitoare la distanțarea socială.

În fața clădirii sute de gălățeni au creat cozi lungi nerespectând regulile.

O pensionară a declarat că s-a împrumutat de bani ca să își plătească taxele și că a venit de multe ori pentru a verifica dacă s-au redeschis ghișeele.

“Eu am pensia 700 (de lei, n.r.) şi am făcut împrumut la CAR. Ştiţi de când îi ţin? Am venit de vreo trei zile, aseară am venit iar să văd dacă au pus un afiş.Când am ajuns aici m-am speriat, dar stau pentru că eu cheltui banii. Îmi este frică că intru în bani şi vreau să scap de datorii. Am plătit şi CAR-ul şi cimitirul, tot. Să dau şi aici. Anul trecut am dat trei milioane şi 500 şi. Am patru milioane, dacă e mai mult nu am cum”, a declarat pentru MEDIAFAX, Fatimia Ionescu.  

Cei de la coadă sunt constienți că nu respectă regula privind distanțarea socială dar ei declară că nu le este frică.

„Nu prea, nu prea (nu se respectă regula, n.r.) de aia stau în lateral. Nu că mi-ar fi teamă, aşa am auzit, iau părerea specialiştilor de bază. Nu mă iau după cei care anunţă ştiri false, alarmiste”, a declarat un bărbat aflat la coadă.

În interiorul clădirii nu a fost aglometație, deoarece în clădire nu s-a intrat decât un număr limitat de persoane.

Polițiștii locali au fost și ei acolo și au instituit reguli clare referitoare la accesul în clădire, conform Mediafax.

Taxele și impozitele se pot plăti și online accesând site-ul ghișeul.ro. Această platformă e valabilă si pentru persoane fizice dar și pentru persoane juridice.

Bonificațiile se acordă până în 30 iunie.