NASA

NASA: Proiectul Artemis pregătește o aselenizare de lungă durată!

"în Știri" by

   Proiect inedit realizat de NASA! Agenția Spațială Americană va lansa o animație care ne va aduce la cunoștiință modul în care vor ajunge următorii oameni pe Lună. Astfel că, după 51 de ani după ce naveta Apollo 10 a fost lansată pe data de 18 mai 1969, NASA ne prezintă cum se va desfășura următoarea misiune, după jumătate de secol.

   Dacă ar fi să ne întoarcem în timp, între anii 1968 și 1972, am fi prezenți la evenimentele  în care nouă misiuni americane au fost trimise către Lună. Dintre cele nouă, numai șase și-au dus misiunea la bun sfârșit, reușind să îi ducă pe oameni într-o explorare a suprafeței lunare.

    Următoarea etapă a vizitării satelitului natural al planetei noastre va avea loc chiar în aceste timpuri, datorită misiunii Artemis, care prevede revenirea omului pe Lună. Acest proiect are ca scopuri fixarea pe termen lung a omului în acel mediu, dar și pregătirea unor misiuni care vor avea loc ulterior, pe planeta Marte, potrivit Mediafax.

     Animațiile prezentate de NASA fac cunoscute imagini referitoare atât la modulul dedicat echipajului, cât și la componentele navei spațiale. Informația vine în contextul în care sistemul de lansare conține cea mai puternică rachetă realizată vreodată.

     Acest proiect va putea fi dus la bun sfârșit datorită platformei Gateway, una dintre cele mai mari inovații ale misiunii Artemis.

Aceasta este o stație de lucru care poate fi disponibilă și pentru alte misiuni și parteneriate: ,,Într-un stadiu anterior, tot ce este necesar pentru misiune va fi plasat pe Lună cu ajutorul unor parteneri comerciali din toată lumea. Este vorba despre vehicule, echipamente pentru experimente, sisteme de supravieţuire, dar şi despre o staţie de lucru dedicată misiunii, botezată Gateway”.

    Totodată, materialul ne aduce la cunoștiință modul în care se va desfășura cea mai imporantă etapă a misiunii: ,, Modulul Orion trebuie să intre pe orbita platformei Gateway pentru andocare. După ce ajung la bord, o parte dintre membrii echipajului sunt transferaţi în aparatul de aselenizare. […] Când modulul ajunge la o viteză de mai puţin de 500 de km/oră, se declanşează mai multe paraşute realizate special pentru această misiune. Naveta va ajunge la numai 32 de km/oră în momentul amerizării”.

      Cu toții ne întrebăm dacă sănătatea astronauților este pusă în pericol în aceste situații, iar oamenii de știință încă  investighează efectele pe care zborurile le au asupra organismul uman.

Datorită mediului total diferit, se ia în calcul stresul acumulat și tulburările de somn care pot afecta funcțiile cerebrale, cât și felul în care sistemul imunitar poate răspunde la condiții de microgravitație, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi