preot din Detroit

Metoda inedită a unui preot din Detroit: A folosit un pistol cu apă pentru a sfinți!

"în Știri" by

În America, în  SUA, la slujbe se sfințește cu  pisoale cu  apă!  Un Preot catolic din Detroit, statul Michigan folosește un pistol cu  apă pentru  a oficia sfințirea din cadul  slujbelor religioase! El  face acest  lucru în speranța de a încuraja enoriașii să respecte distanțarea socială!

Pe net circulă  imagini  cu un  preot din Detroit care sfințea un coș de flori, cu un pistol  cu  apă. Reverendul Timothy Pelc purta inclusiv scut protector și mănuși! Fotografiile datează încă  de la Paște,  dar  au  devenit virale pe internet! Preotul a săvârșit astfel Sfințirea Coșurilor cu Flori, o  tradiție practicată  de Biserica Catolică,  scrie The Guardian.  Preotul a făcut acest lucru în  speranța de a continua chiar și pe timp  de pandemie tradițiile religioase!

Preotul  din Detroit spune că enoriașii iau virusul în serios!

El povestește despre credicioși.  El  spune că  atât ei, cât și biserica, au luat virusul  în  serios. În statul  Michigan, credincioșii au atârnat în  copaci câte o panglică albastră pentru  fiecare  victimă a virusului. Acum în  Michigan, sunt aproape 5 000. Preotul  din  Detroit spune că la el în  parohie, credincioșii  se tem  de virus. Părintele ar dori ca să  aibă pe cineva să îl ajute în organizarea slujbelor bisericești. El nu  a reușit însă, să găsească pe nimeni. Dar,  asta nu înseamnă  că  le  poartă credincioșilor pică: „ Enoriașii spun că  nu sund de acord să iasă pe-afară. (…) Dar nu pot să îi învinovățesc, pentru  că știu că  sunt speriați”.

Pentru  o  vreme, părintele a fost  el însuși  neliniștit legat de ce ar putea spune Vaticanul  despre fotografiile care  circulă pe net. Deși, până  acum respiră ușurat: „Docmandată, n-am  auzit nimic legat  de asta”.

Blessing of the Easter Foods, April 11, 2020Adapting to the need for social distancing, St. Ambrose continued it's…

Publicată de St. Ambrose Parish pe Duminică, 12 aprilie 2020

Cu  ce idei mai  vine Biserica, pentru a putea săvârși slujbele în  siguranță? Vezi aici

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi