Slujbele se țin în siguranță
Slujbele se țin în siguranță

    Un preot din Florești, județul Cluj, a venit cu o idee pentru respectarea distanțării de către enoriași. Slujbele se țin astfel în siguranță! Acesta a pictat în curtea bisericii zeci de flori (o floare pentru fiecare persoană) la o distanță de 1,5 metri una de alta.

   Conform mediafax.ro, chiar dacă vremea nu a fost prea favorabilă pentru desfăsurarea primei slujbe bisericești după două luni, credincioșii au venit în număr mare.

   „ Ne-am întâlnit cu lacrimi. Lacrima arăta dor. Ne-a venit ideea aceasta pentru că ne-am dorit să fim încadraţi în lege. De astăzi, Slava lui Dumnezeu, putem să fim împreună chiar şi afară. (..) Iar dacă se întâmplă să fie o depărtare, să fie una colorată. Am rugat în grupurile de socializare credincioșii să nu vină fără măști la biserică. ” mărturisește Ovidiu Ciprian Marţiş, preot la Parohia Ortodoxă  „ Sfântul Ioan Iacob Hozevitul ” Florești, Cluj.

   Ideea florilor a fost foarte apreciată de enoriașii. O femeie o vede ca un colț de rai. O alta se bucură pentru prima slujbă după atâta timp.

    Copii au fost cei mai bucuroși de această idee:  „ Foarte drăguțe. Îmi place tare mult aici și simt ceva ce nu simt în altă parte. Astăzi pentru ce te vei ruga? Ca să fie totul bine. ”

    Chiar dacă bisericile din București nu au implementat semnele făcute din flori, creștinii au stat la distanță.

Sursa video: Mediafax