stare de alerta

Tânăr din București, escapadă la mare în stare de alertă!

"în Știri" by

Pentru a ieși din localitate, românii sunt nevoiți să părăsească orașul având în posesie declarația pe propria răspundere completată. Un tânăr din București a ales să facă o mică escpadă la mare, în plină stare de alertă, invocând drept argument desfășurarea de activități sportive/recreative.

Conform Digi24, în primul weekend de după carantină, cetățenii români au simțit nevoia de a se plimba, unii dintre ei chiar venind de departe, din Neamț, la mălul mării, ”pentru a-și vizita rudele”.

http://

– Am profitat de această stare de alertă şi am venit să îmi văd rudele, mărturisește o femeie întâlnită la o plimbare pe plajă.

– De unde sunteti?

– Din Neamț. Am și o mătușă mai în vârstă și am venit să îmi văd mătușa și am ieșit și la o scurtă plimbare.

***

– Suntem din Bucureşti, spune un tânăr care se plimbă pe țărm. Am plecat dimineaţă şi a fost ok, a fost liber. Simţeam nevoia să plecăm. Am stat două luni în casă, nu mai rezistam.

– Ce aţi bifat pe declaraţie?

– Punctul 8, cred. Alergăm pe malul mării, spune tânărul râzând.

Bifarea în declaraţie a punctului 8, adică activitățile recreativ-sportive, ne permite teoretic să plecăm la mare sau la munte.

Așadar, pentru a ne putea bucura de zilele însorite, de concedii și vacanțe relaxante, românii trebuie să înțeleagă necesitatea respectării măsurilor invocate și să înțeleagă că este necesară o trecere treptată la normal, ci nu una forțată.

Sursă foto: captură TV/Digi24

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi