au intrat în țară
au intrat în țară

Odată cu ridicarea restricțiilor, tot mai mulți români din afară au intrat în țară! Zilele trecute, peste 31.000 persoane au traversat vămile! Autoritățile se străduie să facă față numărului mare de persoane. Astfel, autoritățile se supun  riscului epidemiologic!

În Punctele de Trecere a Frontierei cu  Ungaria, traficul a fost intens! Oamenii  au petrecut până la 8 ore stând la cozi, scrie Digi 24! Din cauza aglomerației de pe Nădlac I, autoritățile au fost nevoite să permită trecerea și în PTF Borș din Bihor, cât și prin Nădlac II, la Arad. Pentru a reuși să fluidizeze circulația prin Punctele de Trecere a Frontierei , autoritățile române au fost nevoite să demareze proceduri, alături de omologi maghiari!

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 31.800 de persoane au trecut frontiera! Au fost înregistrate 18.000 de mijloace de transport! Au intrat în țară peste 16.200 de persoane! Peste 15.600 de persoane au ieșit din țară! Numărul cetățenilor români care au revenit acasă din străinătate, prin toate cele trei Puncte de trecere a Frontierei, este de 8000! 

Traficul este îngreunat fiindcă în vămi  se efectuează controale! Cetățenii care traversează Punctele de Trecere ale Frontirerei sunt supuși la controale epidemiologice: „Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, informează Poliția de Frontieră!

Ce norme trebuie respectate odată cu starea de alertă? Vezi aici!