Italia
Italia

   În urma aprobării unui decret de către Guvern, Italia va permite intrarea și ieșirea din țară din data de 3 iunie, potrivit argespres.ro.

Conform cotodianului La Repubblica, din data de 3 iunie, Italia își va redeschide frontierele pentru cetățenii din statele Uniunii Europene, chiar și în cazul Elveției și Marocului.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că restricțiile se vor ridica treptat, pentru a fi exclusă varianta apariției unui alt val de infectări.

Din 4 mai, în Peninsulă au fost redeschise fabricile și parcurile. Mai mult, din 18 mai magazinele, restaurantele, dar și bisericile catolice își vor relua activitatea în vederea respectării regulilor de distanțare socială.

Încă de la primele victime provocate de pandemie, Italia s-a plasat pe primul loc în Europa în ceea ce privește impunerea restricțiilor cauzate de pandemie, potrivit romania.europalibera.org.

Guvernul Italian a aprobat săptămâna aceasta suma de 55 de miliarde de euro pentru a compensa declinul economic provocat de pandemie.

Autoritățile italiene spun că bilanțul deceselor înregistrat vineri a fost de 262, în condițiile în care la finalul lunii martie depășea 900.

Află de aici ca și Turcia deschide turismul.