Turcia redeschide sezonul turistic
Turcia redeschide sezonul turistic

    Vești bune pentru turiștii care visează la o vacanță în Turcia! Turcia deschide sezonul turistic la începutul lunii iulie.

Conform argespres.ro, anul trecut, industria turismului a generat venituri de 34,5 miliarde de dolari și rămâne un sector foarte important pentru Turcia.

De luni, magazinele, mallurile și frizeriile și-au reluat activitatea. Potrivit Guvernului de la Ankara, se visează revenirea ţării la „noua normalitate” până în luna iulie.

Pentru evitarea unor posibile cazuri nefavorabile de îmbolnăvire din partea turiștilor, Mehmet Nuri Ersoy a impus anumite criterii de siguranță pentru hotelieri.

Caglar Bayrakci, managerul unui hotel renumit din Antalya, a declarat: „La intrarea în hotel, vom lua temperatura cilenților și apoi îi vom caza. În hotel, avem amplasate, de asemenea, camere cu termoviziune. Bagajele vor fi dezinfectate la intrare și trimise în camere cu etichete pe ele.”

Conform digi24.ro, mesele de tip bufet nu o să mai existe, preparatele fiind servite direct la mese de către personal. În cazul deserturilor, fructelor și salatelor, servirea se va face pe farfurii de unică folosință. De unică folosință vor fi și pixurile de la recepție. Atât camerele, cât și cartelele camerelor vor fi dezinfectate periodic. Textilele vor fi spălate la o temperatură de 70 de grade.

Măsurile de distanțare socială se vor regăsi și la piscine și pe plajă. Șezlongurile vor fi plasate la o distanță de 1,5 metri.

Nu vrei sa îți petreci vacanta în Turci, ci în tara noastră? Vezi aici detalii!