purtarea mastii

Nu porți mască? Vezi cât e amenda.

"în Știri" by

Una dintre cele mai frecvente întrebările ale românilor în această perioadă se referă la purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis sâmbătă că persoanele care nu vor purta măști după instalarea stării de alertă, vor fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 . Acesta privește unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Astfel, odată cu data de 15 mai 2020, purtarea măștii în zone precum spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locuri de muncă sau în alte spații  devine obligatorie în virtutea Hotărârii nr. 24 a CNSSU prin anexa “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”.

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi