Statul oferă gratuit măști
Statul oferă gratuit măști

Statul oferă gratuit măști chirurgicale familiilor cu un venit scăzut! Măștile chirurgicale le vor fi asigurate de către stat! Peste 280 000 de familii vor primi măști chirurgicale! Familiile nevoiașe, care beneficiază de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei vor beneficia de măști chirurgicale distribuite de către stat! Peste 900 000 de persoane vor primii măști de la stat.

Conform Mediafax, fiecare persoană va primi câte 30 de măști! Conform Mediafax, Măștile au fost achiziționate de către stat la prețul de 2 lei per/bucată! Măștile vor fi distribuite gratuit către toate cele 900 000 de persoane, iar fiecare va primi câte 30 de buc. După un calcul simplu, asta înseamnă că statul va cheltui per total în jur de 54 000 000 de lei. DOAR pe măști!

Statul va trebui , de asemenea, să suporte și costurile de distribuție!

Pentru doar un singur beneficiar, statul plătește 6 lei pentru distribuția măștilor! Asta înseamnă că. pentru ca fiecare dintre cei 900 000 de persoane să primească câte un set de măști, statul cheltuie în total, 5 400 000 lei. După calculele de mai sus, statul ajunge să cheltuiască, în total 59 400 000 de lei, pe măștile chirurgicale destinate persoanelor din familii nevoiașe! Pentru toți cei vizați să primească măști, Ministerul Muncii va înfăptui o listă! Măștile chirurgicale vor fi achiziționate de către stat prin intermediul Oficiul național de Achiziții Centralizate! La finele procesului, persoanele vizate vor primii măști cu ajutorul serviciilor de asistență socială de pe teritoriul țării!