Șefa DSP Suceava
Șefa DSP Suceava

Se cunoaște situația focarului Suceava, acolo unde zilnic se confirmă cazuri noi. Însă, după cum spune șefa DSP Suceava, aici s-ar raporta testele efectuate, motiv pentru care județul transmite cel mai mare procent al infectării cu Covid-19 din întreaga țară.

Suceava este bântuită de cazuri noi, iar calculele logice ale acestora dezvoltă un adevărat mister, și o posibilă eroare.

Conform Monitorul de Suceava, șefa DSP Suceava afirmă că este foarte posibil ca numărul de teste pozitive să fi fost luate în calculul tuturor cazurilor CONFIRMATE cu Coronavirus. Această concluzie își are rădăcina în faptul că județul a raportat un număr foarte mic de persoane vindecate, dar un număr extrem de mare de cazuri.

Situația a fost verificată personal de Manuela Trifan, și s-a reușit stabilizarea acesteia, în cadrul cazurilor vindecate până la începutul lunii mai.

„Ieri, spitalul s-a mobilizat exemplar pentru actualizarea listelor. Eu am verificat personal toți vindecații, până la începutul lunii. Am luat caz cu caz.”, declara șefa DSP Suceava.
Evidența se ține clară prin platforma „Corona”, proiect impus de DSP.

Tot dânsa demonstrează că acest deraiaj stă în datele greșit anunțate de la începutul pandemiei:

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, spune Dr. Trifan.

Nimeni nu poate fi acuzat, nu pot fi gândite suspiciuni, deoarece nu se cunoaște o posibilă falsificare a datelor, potrivit ProTV. Aceeași sursă spune că personalul medical lucra în ture de câte 4 ore. Din cauza haosului produs, nu se exclude posibilitatea ca unul să fi introdus un caz pozitiv pe tura lui, fără sa verifice dacă persoana testată este la primul test pozitiv sau dacă i s-au mai efectuat înainte, rezultatul fiind același.

O concluzie ar fi faptul că dacă un individ este raportat cu 3 teste pozitive, în sistem vor apărea 3 cazuri confirmate cu Coronavirus.

Printre atâtea vești proaste, află de aici despre primul județ care s-a vindecat de noul Coronavirus.

Autor: Raluca Vodă