femeia acuzată de propagandă
femeia acuzată de propagandă

     Joi dimineața, în urma a două percheziții domiciliare în Timișoara, femeia acuzată de propagandă, în vârstă de 33 de ani, a fost rețiuntă de DIICOT, conform g4media.ro.

Începând cu anul 2019, femeia a intrat în vizorul autorităților prin recunoașterea unui proces de radicalizare, datorită stabilirii unor legături cu o organizație teroristă din Orientul Mijlociu. Conform stirileprotv.ro, ea și-a arătat susținerea pentru luptătorii statului Islamic.

Potrivit unui comunicat al DIICOT:

„În acest sens, suspecta a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care era învățată să le schimbe la intervale regulate de timp.”

Totodată, suspecta ar fi folosit o serie de aplicații VPN cu rolul de a cripta comunicațiile din alte părți.

Conform m.ziare.com, femeia a accesat în mod repetat materiale propagandiste specifice organizațiilor musulmane teroriste, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, dar și cu ajutorul unor mijloace de comunicare electronice proprii.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate un card micro SD, 25 de cd/dvd-uri, o cartelă telefonică și un telefon mobil.