utilizarea microcipului implantat sub piele
utilizarea microcipului implantat sub piele

Suedezii, chiar foarte mulți dintre ei, optează pentru utilizarea microcipului implantat sub piele. Acest microcip ar putea fi utilizat pentru mai multe operațiuni. De exemplu, deschiderea ușii, accesarea telefonului mobil, programarea alarmei sau multe altele.

Potrivit unei analize Euronews cu aceste microcipuri pe viitor se va putea efectua plăți.

Cu ajutorul unei seringi se implantează sub piele, iar ca și mărime este cât un bob de orez.

În Suedia, se pot folosi pe post de bilet de tren sau de metrou.

Martin Lewin, arhitect suedez de soluții IT, folosește deja două microcipuri. El le folosește ca șă-și programeze alarma pentru birou, sau ca să se logheze la computerul personal, conform Digi24.

„Asta sper să devină o funcţie de bază. Abia aştept crearea unui ecosistem unde cipul este capabil să livreze toate tipurile de acces, unde identitatea ta poate fi purtată cu tine într-un mod atât de simplu”, a declarat Martin Lewin pentru Euronews.

„Nu este altceva decât nevoia de a elimina necesitatea de a avea un portofel, de a elimina brelocurile de chei – de a elimina toate aceste „jetoane” separate care nu fac altceva decât să creeze riscuri, pentru că, dacă le pierzi, îţi pierzi identitatea”, a declarat fostul artist de tatuaje şi implanturi cosmetice (body piercing), Jowan Österlund, care în prezent este fondatorul companiei suedeze Biohax International.

„Dacă îţi pierzi cheile, nu mai intri în propria casă. Dacă le găseşte altcineva, atunci în mod logic poate să îţi ia casa, aşa cum se face în unele ţări”, a mai spus Jowan Österlund.

Unii oameni sunt îngrijorați, deoarece consideră că ar putea fi urmăriți prin aceste microcipuri. Eric Larsen, patronul unei firme suedeze din Italia, afirmă că nu este cazul.

„Vedem că mulţi în Italia nu sunt deloc fericiţi să mai adauge un GPS sau altceva care le poate urmări mişcările. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru noi”, a spus managerul Biohax Italia şi a adăugat: „Noi nu urmărim mişcări, nu avem GPS în microcip, dar cred că mulţi nu ştiu asta”.