anularea Bacalaureatului
anularea Bacalaureatului

Ministrul educaţiei din Moldova cere anularea Bacalaureatului din cauza pandemiei! Din cauza pandemiei de coronavirus ministrul Educaţiei, Culturii şi cercetării cere ca Bacalaureatul să fie anulat,conform Protv Chișinău.

Igor Sarov afirmă că este posibil ca diplomele să fie eliberate pe baza mediilor anuale din perioada liceului. ,,Realitatea de zi cu zi te obligă să iei măsuri pe care, în mod normal, nu ai  dori să le iei. Decizia nu a fost luată uşor. Este propunerea noastră cu convingerea că este cea mai potrivită în situaţia actuală. Nu putem să ne asumăm decizia de a desfăşura examenul. Astfel, decizia noastă este anularea examenului de bacalaureat şi eliberarea diplomelor în baza mediilor anuake din perioada de liceu”,spune ministrul  Educaţiei din Moldova.

Anularea Bacalaureatului=scăderea riscului de contaminare?

Igor Savor spune că sunt şi avantaje precum: eliminarea riscului de contaminare, diploma de bacalaureat va avea aceeaşi valoare juridică pentru instituţiile de învăţământ superior şi ţară şi peste hotare le republicii, în cazul emiterii unei hotărâri de parlament corespunzătoare, data obţinerii diplomei  va depăşi 5 iulie 2020. Totodata există şi un dezavantaj în anularea Bacalaureatului: elevii bine pregătiţi ar putea fi dezavantajaţi faţă de elevii cu mai puţine cunoştiţe, dar cu aceleaşi medii.

Ministrul Educaţiei spune că va propune anularea examenelor de bacalaureat azi la şedinţa guvernului. Sunt şi alte scenarii analizere precum:Susţinerea examenelor de bacalaureat în centrele existente, dotate cu monitorizare video, susţinerea examenului de bacalaureat în instituţiile de învăţământ de provenienţă, susţinerea examenului de bacalaureat în regim online, anularea examenelor de bacalaurat şi eliberarea diplomelor în baza mediilor anuale din perioada de liceu. În acest an 17459 de elevi urmează să susţină examenul de Bacalaureat.

Ce părere au elevii români despre Bacul pe timp de criză? Vezi aici!

 

Autor: Amalia Buculei