deplasa între localități
deplasa între localități

Din 15 mai  nu va mai fi nevoie de declarație scrisă atunci când ieși afară. Nu va fi nevoie de ea nici când te vei deplasa între localități, dar va trebui să justifici cumva ieșire ta.

Câteva zile și starea de urgență se ridică, iar restricțiile se mai relaxează. Stresul că ți-ai uitat declarația acasă se termină. Din 15 mai nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasare.

„După 15 mai, românii vor circula fără acea declaraţie pe propria răspundere în interiorul localităţii, dar vor respecta anumite principii şi precauţii. Trebuie neapărat respectate.”

Pentru a putea părăsi localitatea trebuie să ai un motiv bine întemeiat și să dovedești acest lucru, conform Mediafax.

„Se poate ieși din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului – sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a spus Nelu Tătaru.

Dacă această relaxare a măsurilor va aduce un nou val de infectări, Ministrul Sănătății spune că restricțiile vor reveni.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre măsurile impuse de guvern pentru 15 mai, click aici!

1 COMENTARIU