mastiI Italia
masti Italia

    Gest incredibil de solidaritate săvârșit de o româncă ce coase măști în Italia!

Monica Berințan, angajata unei croitorii din capitala Italiei, a produs zilnic câte 700 de măști, ce au fost distribuite gratuit localnicilor.

Într-un magazin din Torre Maura, la marginea estică a Romei, când întreaga lume își adună eforturile pentru a lupta împotriva noului tip de virus, un magazin de croitorie a decis să împartă tuturor locuitorilor din cartier măști în culorile steagului Italiei. Astfel că zilnic, proprietarul oferă gratuit sute de măști cetățenilor, inclusiv autorităților sau infirmierelor.

Totul a fost pus la cale după ce, în 12 martie, o româncă din județul Bistrița-Năsăud i-a propus această idee proprietarului croitoriei, în unul dintre cele mai mari focare de Coronavirus din lume, potrivit fanpage.it.

Auzind de gestul săvârșit de croitorie, Virginia Raggi, primărița Romei, s-a dus să viziteze magazinul, pentru a le mulțumi personal inițiatorilor, proprietarului Giuseppe Fassari și Monicăi. „Simțul comunității care apare în timpul acestei urgențe trebuie să fie ceva de protejat și de apărat, chiar și atunci când toate acestea se termină. Am vrut să mă întâlnesc și să îi mulțumesc personal lui Giuseppe Fassari, proprietarul unui magazin de croitorie din Torre Maura, la periferia estică a orașului. Aici Giuseppe face măști pe care apoi le distribuie gratuit locuitorilor din cartier, polițiștilor, asistentelor și pompierilor”, a spus Virginia.

În acest context, asemenea Monicăi, reiese cât de important este să cultivăm o atitudine creatoare de speranță, să facem o diferență prin felul în care ne unim să înfruntăm această pandemie. Referitor la acest lucru, Virginia Raggi afirmă:

„Odată ce prototipul a fost făcut, au început să coase, și acum există sute de măști, unele înfrumusețate cu tricolorul, pe care le distribuie zilnic celor ce le solicită. Oamenii, in momente de nevoie, trebuie să se facă utili și să se ajute reciproc. Giuseppe și Monica sunt un exemplu frumos de solidaritate care ne face mândri. Roma pornește de la oameni și romani. Și gesturi de genul trebuie apreciate și spuse. Suntem o comunitate mare, puternică și hotărâtă. Împreună o vom face!” 

Citește aici despre măicuțele care vând măști cu mesaje creștine!