A murit Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator, Nicolae Ceaușescu, ultimul frate rămas în viață. Acesta avea 88 de ani, după o viață retrasă și dedicată agronomiei.

Ion Ceaușescu s-a născut la Scornicești în 1932, luna martie, ca al șaptelea copil al familiei Ceaușescu, dintr-un tată cu probleme mari cu alcoolul și o mamă casnică. Pentru această mamă muncitoare și credincioasă, Nicolae Ceaușescu, cu toate că era ateu, a costruit o biserică în localitatea sa natașă și a înmormântat-o cu preot.

A urmat cursurile Facultății de Agronomie din București și a absolvit-o în 1961, obținând diplomă de inginer agronom. Lucrează la combinatul agronom „30 Decembrie” și aici își întâlnește viitoarea soție, Ienciu Maria, tehnician veterinar.

Ion Ceaușescu a avut un singur copil pe care l-a botezat Nicolae. Din anul 1960 a fost confirmat ca membru al Partidului Muncitoresc Român (PMR). Încă nu se știu relațiile în care era Ion Ceaușescu cu Nicolae Ceaușescu, însă se cunoaște faptul că Ion voia să studieze în Anglia culturile de sere, peste hotare.

În raportul întocmit pe numele său sunt specificate lucruri pozitive, cum ar fi faptul că a fost un bun sprijin pentru tovarășii săi, respectat de aceștia, și un bun organizator.