terasele s-ar putea deschide
terasele s-ar putea deschide

Conform lui Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România, terasele s-ar putea deschide în jurul datei de 1 Iunie.

El a vorbit pentru Digi24 despre situația deschiderii restaurantelor și a teraselor, care vor intra în circuit treptat: „După discuțiile cu guvernul am agreat ca întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil in jurul datei de 1 Iunie.”

În urma întâlnirii dintre reprezentații HoReCa și premierul Ludovic Orban, s-a decis ca restaurantele să fie deschise în trei etape. Se va da startul cu terasele pe 1 Iunie, apoi cu jumătate din spațiul interior al localului, și ulterior cu întreaga suprafață.

Referitor la acest lucru, Dragoș Petrescu afirmă: „Vor urma încă doua faze, sperăm la două săptămâni să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”.

În ceea ce privește modificarea prețurilor, el a menționat că nu se va lua în calcul creșterea acestora.

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un am de sacrificiu care să pregătească un an mai bun”.

Acest lucru nu va afecta deloc consumatorii, ci doar antreprenorii din domeniul HoReCa care vor fi nevoiți să își reducă costurile.

Totodată, Dragoș Petrescu a anunțat situația clienților care vor fi pe buget limitat, și care „se vor uita la fiecare cost”.  Chiar dacă prețurile nu se vor modifica, investițiile făcute vor necesita o creștere a costurilor operatorilor.

Cei din Amsterdam au găsit o soluție inedită pentru a redeschide restaurantele în siguranță, vezi aici!