masuri de prevenire
masuri de prevenire

Autoritățile au anunțat că ar putea exista măsuri de prevenire pentru clasele terminale, cât și pentru organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, după data de 15 mai.


1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe ce vor cuprinde cel mult 10 elevi și nu va dura mai mult de 3 ore, cu pauză de cel putin 10 minute la fiecare oră.

2. Pauzele se vor programa astfel încât să nu fie în pauza mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

3. Este interzisă participarea elevilor și a cadrelor didactice care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc cu persoane care suferă astfel de afecțiuni.

4. Pe tot parcursul orelor se vor purta măști și vor folosi dezinfectant. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate. 

5. Se vor curăța spațiile de desfășurare a activității cu alcool și clor, atât clasele în care vor învața elevii, cât și holurile și băile. Se vor aerisi toate încăperile pentru cel puțin 30 de minunate înaintea începerii cursurilor.     

6. Va fi permis accesul în insituție doar după efectuarea procesului de dezinfectare a mâinilor, de verficare a temperaturii și sub absența simptomelor caracateristice.

7. Nepurtarea măștilor va fi posibilă doar în unele zone, special destinate.                                                                                                                                                                       

Conform Mediafax, INSP a publicat aceste recomandări ce vor fi dispuse de instituții, odată cu reluarea activității, după încheierea stării de urgență.