cadavre învelite în saci
cadavre învelite în saci

Un videoclip a devenit viral și a provocat valuri de revoltă pe rețelele de socializare, din cauză că în acesta erau prezentați pacienți care stateau lângă cadavre învelite în saci negri, la secția de coronavirus într-un spital din Mumbai.

În videoclip sunt prezentate condițiile in care sunt ținute corpurile persoanelor infectate cu Coronavirus.

Spitalul se confrunta cu o provocare fără precedent din cauză ca familiile sunt reticente în a lua corpurile decedatului, spune directorul spitalului, conform Digi24.

Dr. Ingale, directorul spitalului declară că: „Provocarea este că rudele nu sunt pregătite să ia cadavrele, nu vin să le ridice. Până când dezinfectăm și învelim corpul unui pacient COVID-19, rudele dispar. Nu putem lua singuri decizii privind corpul. Trebuie să informăm secția de poliție privind decesul și legiștii”.

Directorului spitalului îi este teamă de faptul că va fi depășită capacitatea camerei în care vor fi mutate trupuri și anume în camera mortuară. Capacitatea acestei încaperi este de 60 locuri, din care 15 sunt pentru cazurile cu Coronavirus.

Directorul spitalului a adăugat că: „Avem o capacitate de 60 de corpuri în mortuar din care 15 sunt alocate pentru pacienții cu COVID-19. Dar având în vedere rata de deces, aceasta nu este suficientă. Acest lucru va afecta, de asemenea, capacitatea noastră de a păstra corpuri non-COVID-19. Încercăm să predăm cadavrele rudelor, cât mai devreme. Deoarece rudele nu apar, trebuie să cerem poliției să le găsească. Toate aceste lucruri duc la întârziere”

Guvernul a emis instrucțiuni in care spune ca niciun corp nu trebuie ținut in secție mai mult de 30 minute.