covid-19
covid-19

Medicii din China au testat materialul seminal al unor bărbați infectați cu COVID-19, iar în acesta era noul virus. Noua descoperire sugerează posibilitatea ca virusul să se transmită pe cale sexuală, potrivit The Guardian.

Studiul a fost realizat de medicii de la Spitalul Municipal din Shangqui din China, pe un eșantion de 38 de bărbați infectați cu COVID-19 și a arătat că 6 dintre aceștia (adică 16%) aveau un rezultat pozitiv în materialul seminal.

Cercetătorii afirmă că, deși studiul a fost bazat pe un eșantion restrâns de infectați de sex masculin, e necesară o investigație pentru a vedea dacă transmiterea sexuală joacă un rol în pandemia COVID-19.

“Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informații detaliate privind gradul de încărcare virală, timpul de supraviețuire și concentrarea virusului în spermă”, declară echipa de medici chinezi care a publicat studiul în revista de specialitate Journal of American Medical Association, potrivit Libertatea.ro

“Dacă se confirmă că noul Coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală, aceasta ar fi o modalitate de prevenire a bolii”, susțin oamenii de știință în urma noii descoperiri a medicilor.

Până în prezent s-a concluzionat că COVID-19 se poate transmite prin intermediul secrețiilor, picături Flugge care sunt trasnmise de o persoană infectată atunci când strănută, tușește sau vorbește.

Experții susțin că studiul este unul interesant, dar trebuie privit cu precauție.