covid-19

Se poate transmite virusul COVID-19 pe cale sexuală? Șirul cercetărilor continuă

"în Știri" by

Medicii din China au testat materialul seminal al unor bărbați infectați cu COVID-19, iar în acesta era noul virus. Noua descoperire sugerează posibilitatea ca virusul să se transmită pe cale sexuală, potrivit The Guardian.

Studiul a fost realizat de medicii de la Spitalul Municipal din Shangqui din China, pe un eșantion de 38 de bărbați infectați cu COVID-19 și a arătat că 6 dintre aceștia (adică 16%) aveau un rezultat pozitiv în materialul seminal.

Cercetătorii afirmă că, deși studiul a fost bazat pe un eșantion restrâns de infectați de sex masculin, e necesară o investigație pentru a vedea dacă transmiterea sexuală joacă un rol în pandemia COVID-19.

“Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informații detaliate privind gradul de încărcare virală, timpul de supraviețuire și concentrarea virusului în spermă”, declară echipa de medici chinezi care a publicat studiul în revista de specialitate Journal of American Medical Association, potrivit Libertatea.ro

“Dacă se confirmă că noul Coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală, aceasta ar fi o modalitate de prevenire a bolii”, susțin oamenii de știință în urma noii descoperiri a medicilor.

Până în prezent s-a concluzionat că COVID-19 se poate transmite prin intermediul secrețiilor, picături Flugge care sunt trasnmise de o persoană infectată atunci când strănută, tușește sau vorbește.

Experții susțin că studiul este unul interesant, dar trebuie privit cu precauție.

Ambiție, responsabilitate și devotament sunt cuvintele care mă caracterizează cel mai bine. Am 20 de ani, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și fac ceea ce îmi place cel mai mult, scriu. O persoană curioasă, libertină și cu o minte ageră, așa mă pot descrie. Sunt un om care nu se mulțumește cu puțin și pune suflet în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi