admitere Bucuresti

Regulile pentru admiterea la facultate s-au schimbat în întreaga țara. Universitatea București este singura instituție de învățământ superior din România care își menține criteriul de admitere: examenul scris. Toate celelalte se vor baza pe mediei sau a unor note obșinute în urma examenului de bacalaureat.

E o noutate. Cu greu, colegii noștri au acceptat să se adapteze la această situație. (…) Sunt facultățile care au tradițional examen de admitere și care acum vor lua în calcul note sau medii la bacalaureat. Încă se mai discută la unele facultăți despre a lua în calcul și medii de pe parcursul anilor de studii, pentru că acum este un ordin al ministrului Educației care ne permite să luăm în calcul și mediile din timpul liceului”, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, pentru Hotnews.

Universitatea de Vest din Timișoara va aplica aceeași metodă, urmând ca elevii care doresc să urmeze o filieră vocațională universitară (Arte și Muzică), vor susține examene.

”Vom lua în calcul doar bacalaureatul la toate facultățile, în diverse forme și cu diferite ponderi, funcție de note la disciplinele de bacalaureat, de la facultate la facultate. Candidații nu vor fi obligați să vină la facultate decât la 1 octombrie. Această formă nu este una ideală, preferăm evident examenele clasice. De exemplu, la Facultatea de Matematică-Informatică un absolvent de liceu va fi admis în baza mediei de la bacalaureat – cu o pondere de 30% și a notei obținute la matematică la bacalaureat – cu o pondere de 70%”, a declarat rectorul universității, Marilen Pirtea.