Profesorul
Profesorul

Un profesor universitar din America, care facea cercetări legate de  Covid-19, a fost împușcat, conform CNN.

Bing Liu, de la o universitate din Pittsburgh,  Pensilvanya, a fost găsit sâmbătă seară, mort, în propria casă. Conform  departamentului local  de poliție, profesorul avea urme de glonț în cap, în zona toracelui și a gâtului! Achetatorii presupun că nu  este  o  sinucidere și  că  agresorul, un alt om, a fost  acasă la profesor, l-ar fi împușcat iar mai  apoi  ar fi urcat în mașină și s-ar fi sinucis.

Deși Bing este de origine chineză. Circumstanțele dau de bănuit. Pe lângă asta, deși victima și agresorul se cunosc, anchetatorii spun că nu este însă, cazul unui atentat: „nu  există nici o indicație a unui atentat pe motiv că Bing este de origine chineză”, după cum relatează Brian Kohlhepp, detectiv.

Conform CNN, profesorul a făcut progrese în înțelegerea la nivel celular a infecției cu noul virus: „Profesorul Bing a fost pe punctul de a face progrese semnificative ale schimbărilor care se produc în rândul mecanismelor celulare, care stau la baza tulpinii SARS-Cov-2”, spun experții din departamentul de Biologie Sistemică și Computațională de la Universitatea din Pitssburg!

Bing Liu a fost  descris de colegii săi ca fiind un atât un cercetător, cât și un mentor remarcabil, și  au  transmis că îi vor continua cercetările, în semn  de omagiu!