Tablourile
Tablourile

Talentul pentru pictură a unei fete de 15 ani ajută comunitatea. Patricia Tărăbuță din Lugoj își pictează singură tablourile, pe care le scoate la licitație cu scopul de a trimite banii spitalelor din Lugoj și Timișoara, care se luptă cu pandemia de coronavirus.

Conform Lugojeanul.ro, în luna martie a acestui an, Patricia a adunat 850 de lei după ce a vândut 4 dintre tablourile sale. Banii au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Ea a declarat: „Sunt pasionată de pictură și desen, fac asta de la 11 ani. Sunt autodidactă în aceste domenii, nu am urmat niciun curs sau o pregătire în sensul acesta. […] Totul a plecat de la dorința mea de a sprijini spitalul și bolnavii, în lupta cu noul virus. Am observat că pot îmbina utilul cu plăcutul ”. Tablourile sunt vândute pe pagina ei personală de Facebook.

Numărul tablourilor vândute a crescut la 14. Un tablou poate ajunge chiar la suma de 1.000 de lei, bani care ajung direct la medici. Fata a fost impresionată de ce se întâmplă în țară în perioada actuală și a vrut să ajute. Tatăl ei i-a îndeplinit dorința achiziționând online toate materialele de care fiica lui a avut nevoie: ”Am comandat totul de pe internet, pentru că la noi în oraş nu avem magazin specializat. Toată familia a susţinut-o de altfel. M-am ocupat cu plăţile făcute online şi o susţinem în continuare”.

Profesorul din SUA care cerceta Covid-19, a fost găsit mort în circumstanțe suspecte! Vezi aici