Președintele Iohannis: Avem un plan masiv de reconstrucție a economiei!

Președintele Iohannis vorbește, într-o  declarație recentă de presă, despre proiectul de reconstrucție economică, pe care Guvernul îl  are în vedere.  El  prevede redeschiderea graduală a tuturor sectoarelor economice, precum și acordarea de ajutor antreprenorilor din mediul român de afaceri .  Președintele Iohannis a participat la o  întâlnire cu reprezentanți mediului de afaceri. Tema principală de discuții  a fost legată  de repornirea economiei naționale și eforturile de adaptare ale companiilor la actuala criză economică.

Mediul de afaceri are nevoie de ajutor!

El trage un semnal  de alarmă și vorbește despre problemele economice ale României care au  apărut din cauza Covid-19: „antrepreronrii de la noi au probleme și nu pot fi lăsați singuri! Au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților!” De  aceea, a fost  susținuit un grup de lucru la nivel  economic, în rândul mai multor instituții ale guvernului. Reeprezentanții mediuui de afaceri participă activ la discuții în cadrul grupului  de lucru.

În Guvern,  au loc discuții pentru repornirea economiei!

Președintele Iohannis spune că au putut fi observate progrese în acest sens: „Măsurile luate de Guvern până în prezent, vin în sprijinul întreprinzătorilor!” Președintele Iohannis anunță că, în perioada următoare, se vor face eforturi pentru relansarea graduală a sectoarelor economice aflate sub incidența restricțiilor: „Împreună cu partenerii de dialog social, vom identifica măsurile necesare, astfel încât, reluarea activităților economice să fie făcută în condiții de siguranță, pentru toți angajații!” Tot el  spune că pe primul plan, însă se află sănătatea cetățenilor: „Protejarea sănătății românilor rămâne obiectivul nostru principal,  indiferent dacă măsurile de distanțare socială vor fi severe sau lejere!” 

Redeschiderea activității hoteluri și restaurante, dar și în servicii și turism!

El  este de părere că, deși ne redeschidem încet încet economia, totuși nu suntem încă pe deplin în siguranță! Îndată  ce  micile afaceri (frizerii, cafenele..restaurante), vor fi  redeschise, va trebui însă să  avem  grijă  și să păstrăm normele de distanțare socială: „ Nu  există  elemente care  să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp  apropiat. Din acest  motiv, redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și  al  serviciilor se va realiza gradual, cu  respectarea normelor de distanțare socială și a unor măsuri clare de protecție sanitară!”

Proiect de reconstrucție a României: măsuri, obiective

De  asemnea,  se va păstra și după 14 mai sprijinul  pentru  acordarea șomajului tehnic,  dar vor fi introduse noi măsuri prind  munca care să permită reluarea activității  în domeniile afectate: „Principalul obiectiv va fi păstrarea locurilor de muncă!” Statul va acorda ajutor,  atât  micilor cât și marilor companii afectate de criză! Companiile vor putea primi  fonduri economice nerambursabile: „Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană ca,  toate fondurile nerambursabile să poată fi  redirecționate cu prioritate în programul  de sprijin pentru companii,  dar și  către proeictele mari  de infrastructură, precum și  comunicații: „Obiectivul fundamental al Planului de major de reconstrucție economică,  este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea de transport, la cea energetică  și până la sănătate!”  

„România va ieși cu bine din  această  criză!”, declară președintele Iohannis.

„Motorul economiei trebuie să funcționeze la turație maximă!” Vezi care este  planul de ieșire din criză, a lui Victor Orban!
Rob Daiana
Rob Daiana
Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare