programul
programul "Lapte-Corn-Măr"

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, Viorel Botea, le-a propus ca banii din programul “Lapte-Corn-Măr” să fie folosiți pentru achiziția unor tablete pentru elevii care nu au acces la mijloace de comunicare.

“Această pandemie poate continua şi la începutul noului an şcolar sau în decursul anului şcolar viitor. În acest mod, toţi elevii vor avea acces la internet. De asemenea, îmi permit să îi informez pe toţi consilierii judeţeni că, în momentul de faţă, toate şcolile au o procedură pe baza căreia elevii lucrează online şi există o procedură şi pentru elevii care nu pot avea acces la lecţiile online”, a spus Viorel Botea în şedinţa de CJ.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că este de acord cu această propunere, mai ales că sunt mulți bani rămași necheltuiți din acel program, care ar putea fi folosiți pentru achiziția a peste 2000 de tablete.

“Sunt foarte mulţi bani necheltuiţi pe Programul ‘Lapte-Corn-Măr’ şi am decis împreună să scriem Guvernului Orban şi Ministerului Agriculturii să putem să îi relocăm pentru achiziţia a peste 2.000 de tablete elevilor din municipiul şi judeţul Brăila, care nu au mijloacele de a intra online cu profesorii lor. Noi facem proiectul de hotărâre, dar important este să avem un răspuns clar şi ferm de la Guvernul Orban, să ne lase să redistribuim aceşti bani necheltuiţi în aceste luni în acest program către achiziţia de tablete. Vom face proiectul în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar Inspectoratul va face achiziţia şi distribuirea acestor tablete”, a spus Francisk Chiriac.