Vom deschide comerțul
Vom deschide comerțul

Orban: Vom deschide comerțul cu excepția mall-urilor!

Ludovic Orban a declarat luni seara că deplasarea în afara localitățiilor va fi permisă după 15 mai, însă numai pentru anumite motive, cum ar fi deplasarea în interes de serviciu, la rude sau la munci agricole, conform Digi24.

Tot acesta a declarat și deschiderea activităților din comerț după 15 mai, care va stimula consumul si reluarea producției: „Vom deschide comerțul cu excepția mall-urilor. E important că se deschide comerțul. Va fi un stimulent pentru reluarea producției. Și hotelurile vor fi deschise. Restricții vor fi la restaurate, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemilogice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, și acestea sunt activități care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic”, a spus Orban.

Deși oamenii au nevoie să socializaze în restaurante sau cafenele, acest lucru nu este posibil.

Șeful Guvernului a spus că nu exclude deschiderea restaurantelor și cafenelelor în spații deschise: „Nu excludem ca cele în spații deschise, în anumite condiții, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. Începe sezonul de vară cam în jurul datei de 15 iunie sau 1 iulie. Deci nu exludem varianta asta. E adevărat, riscul epidemiologic în spații deschise pentru restaurante, cafenele, este mai mic, dar trebuie să luăm măsurile specifice pentru a reduce riscul de răspândire a virusului”.

Sursa foto: