Iohannis
Iohannis

 

PSD și UDMR, „Gică Contra” ai Constituției României

Este deja a doua oară când președintele Iohannis critică PSD-ul și UDMR-ul, cele două partide politice, pentru  că îndeprind inițiative de ordin legislativ pentru avantajajarea Ținutului Secuiesc de la noi. Înițiativele nu  au nici o  legătură cu legislația României!  De această  dată președintele vorbește de spre antecedentele și inițiativele pe care partidele le întreprind, contrar față de constituția României!

Contrar subînțelegerilor din declarațiile anterioare, Klaus Iohannis nu  discriminează cetățenii  de etnie maghiară: „nu am  absolut nimic cu persoanele de etnie maghiară! Am  avut și  am în  continuare colegi…(…) oameni harnici, de treabă,  care își văd de ale lor!”, declară  el în conferința de presă  care a avut loc astăzi la ora 14. Iohannis consideră însă că partidele politice sunt de vină : „Problema pe care o  am sunt politicienii! În special politicienii !”

El  consideră  că  cei  din PSD au încercat  să promoveze legislația care prevede autonomia ținutului  secuiesc:  „au încercat să se scoată (…) dar au introdus legislația în senat, pe care până la urmă, au picat-o!”   El  spune că aceste acțiuni nu  sunt potrivite: „ este surprinzător și supărător!” Președintele critică  acțiunile  de acest  gen  ale partidelor! El  amintește că  au  existat antecedente !

 „Paraleli” cu legislația!

„Avem  dovezi  că nu  a  fost  o chestiune singulară! În Senat a  mai trecut, în mod tacit, o  altă inițiativă a UDMR-ului care nu  are nici o  legătură cu  actualul  cod administrativ!” Președintele nu  se declară  de acord cu  acțiunile de acest  gen,  dar mai  ales cu inițiativele care se  opun  actualului  cod administrativ! „ În  inițiativa  propusă se constituie un cod administrativ  paralel! Un fel  de cod administrativ în varianta UDMR!”  

Iohannis nu  e de acord!

Codul separat introdus în circuit  de către parlamentari, prevede obligativitatea limbii maghiare în zonele din Ardeal! Președintele, bineînțeles, atenționează că membrii PSD au înclinația de a promova  autonomia Ținutului  Secuiesc: „PSD-ul  este evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc!” El nu  are  o  părere destul  de bună despre inițiative de acest  gen: „Așa ceva este neconstituțional  și nu voi  tolera apariția unor astfel de legi!”

Sursă photo: Facebook