stare de alertă
stare de alertă

Din 15 mai intrăm în stare de alertă!

În urma întâlnirii pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o cu premierul și mai mulți miniștri, s-au adus mai multe informații legate de activitatea de după 15 mai.

Astfel „Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra în stare de alertă.”

Seriile de măsuri se vor relaxa la un interval de aproximativ două săptămâni, în funcție de starea în care se află pandemia.

„Masca ar putea deveni obligatorie în mijloacele de transport în comun”, a anunţat duminică Raed Arafat, fapt care a fost confirmat de președintele României.

Președintele a mai adăugat că măștile sunt obligatorii și în spațiile publice.

Din fericire, începând cu 15 mai, se vor redeschide saloanele de înfrumusețare, frizeriile și saloanele stomatologice.
Chiar dacă după data de 15 mai, nu mai sunt necesare adeverințe prin care oamenii să-și justifice deplasările, ele nu trebuie să se facă în mod exagerat.

Această măsură nu se aplică localităților aflate în carantină.

Sporturile individuale sunt permise, dar numai în grupuri care să nu depășească 3 persoane.

De asemenea, Iohannis a declarat: „Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire.

Sursa foto: Facebook