Youtube
Youtube

Guvernul vrea să modifice Legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video, precum Youtube și altele similare, să intre sub supravegherea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), având nevoie de autorizare de funcționare de la acesta, iar instituția poate decide îndepărtarea anumitor conținuturi.

„Un segment important al pieței actuale este reprezentat de serviciile de platformă de partajare a materialelor video precum Youtube, care să ofere conținut audiovizual, care este accesat din ce în ce mai mult de către publicul larg, în special de către tânăra generație.

În această categorie intră și serviciile oferite de mijloacele de comunicare socială, care au devenit un mediu important pentru schimbul de informații, divertisment și pentru educație, inclusiv prin asigurarea accesului la programe și la materiale video generate de utilizatori.

Este necesar ca respectivelor servicii să le fie aplicabil cadrul legal specific domeniului audiovizual, deoarece concurează pentru același public și aceleași venituri ca serviciile media audiovizuale. În plus, acestea au, de asemenea, un impact considerabil prin faptul că facilitează posibilitatea utilizatorilor de a modela și influența opiniile altor utilizatori, inclusiv a minorilor.

Prin urmare, pentru a-i proteja pe minori de conținutul dăunător și pe toți cetățenii de incitarea la ură, la violență și la terorism, serviciile respective ar trebui să fie reglementate și supuse unor reguli și restricții, astfel încât să fie asigurată apărarea obiectivelor de interes public general, precum și dreptul la libertatea de exprimare”, argumentează Guvernul.

Sursa foto: Pagina de media