criza prezervativelor

Compania care produce prezervativele Durex avertizează că diminuarea stocurilor poate duce la o criză în această industrie. Pandemia poate cauza criza prezervativelor!

Karex Bhd., cel mai mare producător de prezervative din lume afirmă că oferta a crescut cu 50%, scriu cei de la Bloomberg. Compania, care produce o cincime din prezervativele vândute pe glob, susține că stocul său va mai ține numai 2 luni.

Compania aflată în Malaezia a repornit vineri fabricile, după o pauză de o săptămână. Producătorul s-a folosit numai de jumătate din forța de muncă, pentru a respecta un blocaj impus de Malaezia pentru a evita răspândirea Coronavirusului. Acesta a mai declarat că prezervativele sunt fabricate mai ales în China și India, țări puternic lovite de COVID-19.

La nivel mondial, cererea crește cu 2 cifre, potrivit businessmagazin.ro. Acest fapt se datorează măsurilor de izolare la domiciliu luate în întreaga lume, dar și faptului că multe persoane se tem să conceapă copii în această perioadă, datorită viitorului incert, a declarat Goh Miah Kiat, CEO al companiei Karex.

Această companie produce pentru Durex, dar și pentru propria linie de prezervative.

Anual, grupul fabrică peste 5 miliarde de prezervative distribuite în peste 140 de țări. Odată cu închiderea granițelor și anularea zborurilor, exportul a devenit mai dificil. „Cu siguranţă aş spune că este o etapă fără precedent, nu am văzut niciodată o astfel de perturbare a producţiei”, a declarat Goh într-un interviu acordat vineri.

Acesta a mai avertizat și asupra scumpirii prezervativelor. „Încă le plătim tuturor angajaţilor salariile complete, deşi aceştia vin la muncă doar jumătate din timp. De aceea, va exista o creştere a costurilor”, a mai spus directorul executiv.