migranți
migranți

7 migranți, de origine siriană, s-au înnecat în Dunăre în timp  ce încercau  să tracă granița în mod fraudulos. Călăuza lor este cercetată cu  , pentru ucidere din culpă, conform Mediafax.

Conform Poliției de Frontieră mehedinți, în seara de 16 aprilie, doi cetățeni de origine sârbă serveau  drept călăuze pentru  16 migranți. Ei  aveau intenția de a trece granița în mod fraudulos. Ei au fugit de a un centru de carantină din Serbia.

În noaptea de 16 aprilie, migranții și călăuzele au luat barca pentru a traversa Dunărea. Conform TVR.ro, ambarcațiunea s-a răsturnat în apă. În ambarcațiune se aflau  optisprezece oameni, doar 9 dintre ei putând fi salvați de către polițiștii de frontieră. Printre cei 9 supraviețuitori se numărau 8 sirieni și un cetățean sârb.  Conform  cercetărilor, migranții urmau să ajungă în Olanda și Austria. La bordul bărcii, au  fost găsiți peste 5 000 de euro, bani cu care cele două călăuze trebuiau să fie plătite. Tot în barcă, s-au mai găsit și șaisprezece telefoane.

Cetățeanul  de origine sârbă a fost reținut pentru 24 de ore de către Poliția de Frontieră Mehedinți, iar sâmbătă el va ajunge în instanță pentru ucidere din culpă, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei. Ceilalți 8 supraviețuitori au rămas la un centru de carantină din Mehedinți.

Citește și despre valul de migranți din UE. Care sunt cele mai afectate țări? Vezi aici

Sursa foto: Revista 22