Președintele
Președintele

Președintele a  transmis cele mai importante declarații: ,,Este mai mult de o lună și jumătate de când trăim cu această stare de urgență. După 15 mai anumite restricții vor fii reduse, însă trebuie să fim foarte atenți, pentru că o relaxare prematură ar putea distruge rezultatele bune de până acum. Chiar dacă vom reduce anumite măsuri, unele restricții vor rămâne în vigoare: nu ne vom putea întâlni mai mult de 3 persoane, nu vom putea merge la restaurante. După 15 mai autoritățile se vor retrage ușor, ușor, iar reponsabilitatea va fii preluată de cetățeni.”

Președintele României, a explicat și măsura luată asupra școlilor și grădinițelor: ,,Sunt convins că mulţi părinţi au o problemă cu faptul că trebuie să se întoarcă la muncă, iar copiii nu merg la şcoală. Dar gândiţi-vă ce probleme ar avea dacă şi-ar trimite copiii la şcoli şi aceştia s-ar întoarce bolnavi acasă. În şcolile noastre, distanţarea socială nu se poate realiza în condiţii de şcoală. Elevii merg de acasă la şcoală şi pot duce boala acolo sau se pot infecta la şcoală şi pot duce boala acasă. Din aceste motive şi alte câteva, am decis să nu redeschidem şcolile. Elevii din clasele terminale nu sunt obligaţi la şcoală, au doar această oportunitate. Dacă vor pot merge, dacă nu,  se pregătesc pentru examene acasă.”

Președintele speră ca până la vară, măsurile să se reducă din ce în ce mai mult, însă purtarea măștilor va fi obligatorie chiar și atunci.

Sursa foto: Libertatea.ro