școlile
școlile

După întâlnirea care a avut locul cu puțin timp în urmă, premierul Orban, președintele României, Klaus Iohannis și mai mulți miniștri au luat o decizie foarte importantă: școlile nu se vor mai deschide anul acesta.

În cadrul întâlnirii s-a dezbătut acest subiect foarte important. Datorită situației de urgență și implicit, numărul ridicat de cazuri de COVID-19, elevii nu sunt în siguranță deoarece nu se poate vorbi despre o relaxare a epidemiei. De aceea, s-au luat în calcul cel mai mare risc pentru elevi: răspândirea virusului din familiei în școli, cât și viceversa. Astfel activitatea școlilor, grădinițelor și a universităților nu se vor realiza în acest an școlar. De asemenea, anul școlar se va termina pe 12 iunie. Mediile vor fi încheiate cu notele de până acum. Cât despre examene se vor lua măsuri speciale.

„Vreau să prezint deciziile la care am ajuns împreună. Prima temă a fost cea cu școlile. Activitatea fizică este suspendată pe durata stării de urgență”, spune președintele României, Klaus Iohannis.

Cazul concret ar fi Franța care după ce au redeschis școlile, zeci de elevi au fost testați pozitiv.

Autor: Anca Pușcaș

Sursa foto: Realitatea